Postny kapuśniak

Postny kapuśniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 200 g kiszonej kapusty 2 cebule mały seler po 1 marchewce i pietruszce 4 - 5 suszonych grzybów 8 - 10 jagód jałowca po kil

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby przelać wrzątkiem, odsączyć, zalać szklanką wody i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut. Wyjąć je z wywaru, pokroić w paski.
W czasie gdy gotują się grzyby, przygotować wywar z warzyw: obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa oraz jałowiec, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz w ziarnach zalać ok. 2 litrami zimnej wody i gotować do miękkości warzyw (ok. 1 godzinę). Wywarem z warzyw zalać posiekaną kapustę, dodać pokrojone grzyby oraz wywar z grzybów. Gotować kolejne 40 minut, następnie dodać konfiturę ze śliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem i gotować jeszcze 5 minut.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

darek6

03.07.2010 12:32
jałowe, ale moze być

brygida

17.06.2010 20:56
coś dla mnie

brygida

17.06.2010 20:55
coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat