Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

napoleonki z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto farncuskie 3 platy
śmietana 30% 100 ml
dżem malinowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: napoleonki z owocami

Ciasto wyłóż na papier do pieczenia i każdy piecz około 10 min w mocno nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Śmietanę ubij i wymieszaj z zimnym budyniem.

Krem wyłóż na jeden płat, przykryj drugim i rozsmaruj dżem. Na wierzchu połóż trzeci płat i posyp go cukrem pudrem.
Gotowe ciasto włóż do lodówki na 1 godzinkę a następnie potni na kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 30.03.2011 08:10
iwietny przepis
patusia 30.03.2011 00:17
Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak