Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ucha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby słodkowodne 1 kg
cebula 100 g
masło 150 g
mąka 100 g
śmietana 150 g
natka pietruszki 1 pęczek
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
cukier do smaku
włoszczyzna
sól do smaku
natka pietruszki posiekana
rosół drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ucha

Ryby oczyścić,ugotować razem obranymi jarzynami,osolić,wywar odcedzić do osobnego garnka ,ryby obrać z ości ,włożyć do wywaru,cebulę pokroić i podsmażć na maśle,dodać mąkę,podsmażyć ,dodać do garnka z rybą,zagotować,dodać przyprawy i kostkę rosołową ,następnie odstawić,dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki,podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 29.05.2012 20:52
pyszne
Misiabe 30.03.2011 00:38
fajna nazwa!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak