Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duńska zupa z porów

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
4 pory
2 cebule
25 dag łagodnego serka topionego (ja uzywam ementalera)
kosteczki szynki
tarty ser
cos zielonego - natka
sól
pieprz
rosół z kury 1 l
śmietana 1 szklanka (gęsta)

Przepis i sposób przygotowania na: Duńska zupa z porów

Pokroić pory i cebulę w plasterki (cebule mozna w gruba kostke), usmażyć na maśle, wlać gorący bulion, przyprawic solą, pieprzem, gotować 20 min. pod przykryciem. Dodać serek topiony, aż się rozpuści mieszać, wlać śmietanę gdy jej używamy. Podawać posypaną szynką i tartym serem i czymś zielonym. U mnie natka pietruszki.
aha na zdjeciu zupa nie została posypana serem bo zapomniałam a gdy sobie przypomniałam po zupie nie bylo śladu:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 17.06.2011 15:55
Super zupka :)
caroline1983 06.05.2011 11:15
Ładnie wyglada i sadząc po składnikach bardzo by mi smakowała :)
Koper 07.10.2010 13:43
rewelacyjna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak