Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 szt.
cukier puder 30 dag
fasola Jaś 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 dag
tłuszcz do formy 3 dag
olejek migdałowy 1 szt.
dżem jabłkowy 25 dag
lukier
cukier 35 dag
woda ½ szklanki
rum (odrobina)

Przepis i sposób przygotowania na: placek z fasoli

Fasolę namoczyć przez noc, ugotować na pół miękko przetrzeć przez sito. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, wymieszać z fasolą, tartą bułką i ubitą pianą z białek. Dodać olejek migdałowy. Przygotować tortownicę wysmarować ją tłuszczem i brzegi posypać bułką tartą. Masę wyłożyć do tortownicy i piec w piekarniku ok. 40 minut. Ostudzić, przekroić na dwie części, posmarować dżemem, złożyć. Wierzchnią warstwę polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 21.11.2011 23:58
super
justyna54 11.04.2011 11:24
ciekawe czy dobre, bo wygląda apetycznie
Misiabe 30.03.2011 00:37
nie słyszałam jeszcze o cieście z fasoli ale wygląda smakowicie!!
1j1o1l1a1 29.03.2011 22:48
ciekawe zastosowanie fasoli :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak