Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 300 gram
pieczarki 250 gram
jaja 2 szt
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
papryka konserwowa 1 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
pieprz do smaku
sól do smaku
ogórek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa

Ser owinąć w folię spożywczą i włożyć do gotującej się wody.Gotować kilka minut,aż ser będzie elastyczny.sprawdzić to można przyciskając ser łyżką.Pieczarki drobno pokroić i usmażyć.Dodać serek topiony i wymieszać.Podgrzewać dalej dodając pokrojone drobno ogórki,paprykę jajka ugotowane na twardo i pietruszkę zieloną.Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Ser rozwinąć, rozwałkować(ciepły) na prostokąt.Nałożyć farsz i zwinąć w roladę.Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce(najlepiej przez noc)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 20.06.2013 08:34
super smaczna
Krystyna32 06.09.2012 20:14
super
Andysz 10.05.2012 09:01
mniam mniam;)
Ania67 03.07.2011 19:35
uwielbiam
m1monika 03.07.2011 11:53
pycha;)
ben-ka 25.06.2011 10:02
też mam przepis na taką roladkę:)
misia53 31.03.2011 04:51
Bardzo ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak