Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowe pierścienie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
woda 300 ml
mąka 180 g
jaja 3
czekolada
orzechy laskowe 100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
mleko 350 ml
żółtko jajek 4
cukier puder 80 g
śmietana 30% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowe pierścienie

Zagotuj wodę z margaryną, dodaj mąkę i cały czas mieszaj aż zgęstnieje, odstaw do przestygnięcia. Do masy wbijaj po jednym jajku cały czas mieszając. Ciasto przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę pierścienie. Piecz je w nagrzanym piekarniku do 200 stopni prze z30 min.

Posiekane orzechy upraż na gorącej, suchej patelni. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Orzechy zagotuj z mlekiem,po czym zdejmij rondel z ognia.

Dodaj żelatynę i ubite żółtka z cukrem oraz bitą śmietanę. Wszystko delikatnie mieszaj. Krem schłodź w lodówce.
Pierścienie przetnij na pół, napełni kremem dolną część i przykryj górną częścią.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i polej gotowe pierścienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 30.08.2011 08:30
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak