Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pavlova

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

6 białek
300g miałkiego cukru
łyżeczka mąki kukurydzianej
fix do śmietany
śmietana kremówka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pavlova

6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego vinegraite (ocet winny), Na papierze do pieczenia na blasze łyzka wyłozyć male kopki masy. Wstawić do pieca 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec ok 40min. Studzić w uchylonym piekarniku.

Każda mini beze na talerz, na to ubita śmietna z fixem bez cukru, polałam wszystko sosem owocowym. Sos to zmiksowane owoce: truskawki, maliny i jagody plus 2 łyzeczki cukru. dekoracja to te same owoce. Mi z tej porcji wyszło 15 stuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 23.07.2011 15:19
Lubie owocowa pavlova
IZABELA29 16.08.2010 18:48
slicznie wygląda
etka 12.08.2010 13:51
Fajne!
wedith1 29.07.2010 22:15
Zdjęcie bardzo zachęcające:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak