Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta z pomarańczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2
jabłka 3
cebula czerwona
sól
pieprz
sok z cytryny
olej 3 łyżki
miód 2 łyżki
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta z pomarańczami

Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę potni w plastry. Zagotuj wodę z połową soku z cytryny i wrzuć kapustę, jak zawrze zmniejsz ogień i gotuj ok 2 min, odcedź.

Pomarańcze i jabłka obierz i potni na kawałeczki.
Miód utrzyj z sokiem połowy cytryny i olejem. Wszystko wymieszaj razem i przypraw sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak