Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi mięsne cebulowo-czosnkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
czosnek ząbki 2
cebula 1
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi mięsne cebulowo-czosnkowe

Ciasto robimy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/68926/ciasto-pierogowe.html. Na łyżce oliwy smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zacznie rumienić przesypujemy do miseczki. Do pozostałego tłuszczu po cebuli dodajemy drugą łyżkę oliwy i wrzucamy mięso mielone wymieszane z drobno pokrojonym czosnkiem, pieprzem czosnkowym i solą czosnkową. Smażymy ok. 6-8 minut po czym dodajemy cebulkę. Całość dokładnie mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu kilka minut. Następnie taki farsz nakładamy na wcześniej przygotowane ciasto pierogowe i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 20.10.2012 11:02
takie na odporność ;)
IZABELA29 13.10.2012 10:30
zawsze pyszne nie ważne z jakim nadzieniem
ben-ka 13.10.2012 08:47
lubię dobrze doprawiony farsz w pierogach.
BernadettaP 16.02.2012 07:29
świetne zdjęcie :)
anemon 03.07.2011 19:09
Mocno czosnkowe, wyglądają bardzo apetycznie.
MAR3STA 31.03.2011 22:55
aż miło popatrzeć, mniam;)
Misiek1 30.03.2011 14:18
muszą być bardzo smaczne:)
RenataZ-et 30.03.2011 11:03
Super! Uwielbiam czosnek, więc takie pierożki na pewno bardzo przypadłyby mi do gustu!
Jolanta_P-S 29.03.2011 19:58
ciekawy farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak