Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rissotto po toskańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 500 g
biała fasola 1 puszka
kapusta włoska 0,5 szt
przecier pomidorowy 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
parmezan 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rissotto po toskańsku

Czosnek drobno siekamy,cebulę kroimy w półksiężyce,kapustę włoską w drobne paski.W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy czosnek i cebulę,gdy się lekko zeszklą dodajemy koncentrat pomidorowy i trochę wody.Dusimy parę minut.Dodajemy kapustę,surowy ryż i tyle wody,by wszystko zakryć.Dodajemy przyprawy.Często mieszając sprawdzamy czy ryż napęczniał i czy nie trzeba dodać wody.Gdy ryż jest prawie gotowy dodajemy fasolę.Danie posypujemy parmezanem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.07.2011 22:19
pyszności!
kuklik 08.05.2011 13:46
fajna mieszanka
Danuta8 30.03.2011 09:43
ciekawy przepis
rosik93 29.03.2011 23:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak