Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Georgianka po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

usmażona ryba 6 porcji
włoszczyzna 50 dkg
koncentrat pomidorowy 50 g
olej 100 g
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
papryka czerwona do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
zielenina do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Georgianka po grecku

Rybę ułożyć na półmisku,włoszczyżnę obrać,opłukać i zetrzeć na tarce w paski,cebulę obrać i pokroić w półplasterki,olej rozgrzać,dodać utarte warzywa razem z cebulą i poddusić ,mieszając,gdy warzywa będą miękkie ,podlać trochę wody,zagotować,dodać koncentrat,paprykę,pieprz,sól i cukier.dokładnie wymieszać,mąkę ziemniaczaną rozrobić w wodzie i dodać do sosu,wymieszać i zagotować,następnie odstawić ,i nałożyć sos na ryby i udekorować zieleniną i plasterkami cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.09.2011 07:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak