Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 dag
masło 20 dag
cukier 10 dag
żółtko jajek 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 0,5 l
sól
galaretka agrestowa
czereśnie 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z budyniem

Schłodzone masło posiekać z mąką i cukrem. Dodać żółtko i szczyptę soli, zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, odstawić by wystygła. Na mleku ugotować budyń. Postawić do ostygnięcia. Owoce umyć, osuszyć i wydrylować. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wykleić nim małe foremki. Piec 200 st. C na złoty kolor. Schłodzić i wyjąć z foremek. Babeczki napełnić budyniem i owocami. Posmarować tężejącą galaretką i poczekać aż zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 25.03.2012 12:07
bardzo smaczne małe co nieco do kawy, super
Olaa 23.09.2011 15:37
mniaaamm
ankaryba 25.07.2011 19:39
pycha
misia53 21.07.2011 20:08
pyszne są babeczki
rzenia15 08.07.2011 10:33
uwielbiam babeczki
Edyta38 07.05.2011 16:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak