Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik ananasowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki
olejek śmietankowy 10 kropli
biszkopty okrągłe 1 op.
ananas z puszki 850 ml

Przepis i sposób przygotowania na: torcik ananasowy

Odlać sok z puszki, zagotować, rozpuścić w nim 4 łyżeczki żelatyny. W formie do ciast na zimno wyłożyć kawałki ananasa, zalać je 1/3 galaretki, jogurt grecki wymieszać z cukrem pudrem, ananasy drobno pokroić i wymieszać z jogurtem, dodać olejek i tężejącą galaretkę, wylać 3/4 masy, wyłożyć biszkopty,zalać pozostałą częścią masy, znów wyłożyć biszkopty, zamknąć formę, schłodzić, formę odwrócić, otworzyć górną część formy, wpuścić powietrze i pozwolić by ciasto delikatnie odeszło od formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 04.04.2011 20:21
pycha
Agnieszka_B 30.03.2011 18:27
Uwielbiam desery na zimno! Jeszcze z ananasami - pychota:)
aguus 30.03.2011 15:11
Piękny i pyszny:)
bejciu24 29.03.2011 20:11
wygląda pięknie
agnieszka137 29.03.2011 19:28
Przepyszny! Po prostu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak