Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lśniąca galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 25 dag
cukier do smaku
pół cytryny
galaretka wiśniowa 1 szt
czereśnie 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lśniąca galaretka

Czereśnie dokładnie umyć, osączyć, usunąć ogonki i wydrylować. Truskawki opłukać, osuszyć i odszypułkować. Zagotować wodę (ok. 3/4 l). W gorącej wodzie rozpuścić galaretkę, w razie potrzeby dosłodzić cukrem do smaku, doprawić sokiem z cytryny. 4 niewielkie miseczki napełnić do 2/3 wysokości czereśniami, a potem truskawkami. Zalać galaretką i schłodzić. Deser wyjąć na talerzyk. Od razu podawać. Jeśli nie martwisz się o linię, możesz ozdobić deser kleksem z bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 24.12.2011 19:04
mniam
Ewelina47 09.12.2011 10:11
super deser
monika154 19.09.2011 08:20
super
ankaryba 18.07.2011 15:05
coś dla mnie;)
Neetka90 10.07.2011 11:25
pycha! :)
IKrakowianka 03.07.2011 20:02
pychotka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak