Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 0,5 kg
sok z cytryny
cukier 0,5 szk
śmietana 30% 250 ml
jagody 30 dag
masło 100 ml
herbatniki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: keks z jagodami

Do twarogu dodaj 1/3 szklanki cukru, pół soku wyciśniętego z cytryny, całość utrzyj mikserem na gładką masę. Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do twarogu.

Jagody zmiksuj z pozostałym cukrem i połową soku z cytryny.
Na podłużną formę rozprowadź 4 łyżki masy twarogowej, a następnie 2 łyżki masy jagodowej. Czynności powtarzaj. Keks włóż do zamrażarki na 20 min.

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Masę rozsmaruj na wierzchu keksu i ponownie włóż do zamrażarki na 6 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.03.2012 19:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak