Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kaczki 2
pestki słonecznika 5 dag
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
marchew 2
sól
pieprz
pomarańcze 3
ocet 2 łyzki
cukier szczypta
szpinak-lisice 1 garśc

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kaczki

Filety ponacinaj i zarumień na rozgrzanym maśle, smaż ok 30 min.
Pestki słonecznika zarumień na suchej patelni.

Marchewki obierz i ugotuj w osolonej wrzącej wodzie, następnie obsmaż je na tłuszczu po mięsie.
Sok i skórkę z jednej pomarańczy wymieszaj z octem, olejem, dopraw solą, cukrem i pieprzem.

Gotowe filety pokrój w plastry i ułóż na talerzu razem ze szpinakiem, plasterkami pomarańczy i marchewką.
Na końcu polej sosem i posyp słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak