Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryzowa z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
cebula
cukinia 1
pomidory 3
oliwa
sól
pieprz
kardamon szczypta
natka pietruszki
filet z indyka 30 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryzowa z indykiem

Ryż ugotuj w osolonej wodzie, następnie wymieszaj z kurkumą.
Cebulę posiekaj, cukinię przekrój wzdłuż na cienkie plastry, a pomidory pokrój w kosteczkę.

Warzywa wymieszaj z ryżem, posiekaną natką i przypraw do smaku. Całość włóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu poukładaj kawałki mięsa. Zapiekaj ok 15 min w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 13.12.2011 19:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak