Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety ze szparagiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4
białe szparagi 8
ziemniaki 8 szt
żółty ser 4 plastry
sól
pieprz
boczek 4 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: filety ze szparagiem

Filety rozbij tłuczkiem, przypraw solą i pieprzem.
Szparagi oczyść, odetnij końcówki i ugotuj w posolonej wodzie. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Plastry boczku potni na połówki. Na płatach mięsa ułóż boczek, 2 szparagi, złóż na pół i zepnij wykałaczką. Filety smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron, przykryj plasterkami sera i smaż jeszcze ok 5 min. Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak