Rożki kruche

Rożki kruche

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • margaryna

    1
  • cukier waniliowy

  • śmietana

    1 szkl
  • żółtka

    4
  • drożdże

    3 dkg
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wysiekać z tłuszczem, drożdże rozprowadzić z cukrem, dać do wysiekanej mąki, dodać żółtka, cukier waniliowy i śmietanę, zarobić ciasto. Ciasto rozwałkować, kroić w paski, następnie w trójkąty, nakładać marmoladę zwijając rożki tak, by rożek ciasta wychodził do wierzchu, zostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie maczać w białku i cukrze, układać w odstępach na wysmarowanej blasze i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

10.09.2011 13:35
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat