Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki kruche

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 1
cukier waniliowy
śmietana 1 szkl
żółtko jajek 4
drożdże 3 dkg
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki kruche

Mąkę przesiać, wysiekać z tłuszczem, drożdże rozprowadzić z cukrem, dać do wysiekanej mąki, dodać żółtka, cukier waniliowy i śmietanę, zarobić ciasto. Ciasto rozwałkować, kroić w paski, następnie w trójkąty, nakładać marmoladę zwijając rożki tak, by rożek ciasta wychodził do wierzchu, zostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie maczać w białku i cukrze, układać w odstępach na wysmarowanej blasze i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 10.09.2011 13:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak