Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada indycza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zioła posiekane
sól
pieprz
szałwia
rozmaryn
filet z indyka 1,5 kg
boczek wędzony 10 dag
bulion 1 szt
twarożek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: rolada indycza

Twaróg wymieszaj z ziołami, przypraw solą i pieprzem. Filet rozetnij na duży płat lub go rozbij. Mięso oprósz solą i pieprzem.
Na mięsie rozsmaruj farsz, zwiń i zepnij wykałaczką. Roladę obwiń plasterkami boczku i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Na wierzchu połóż liście szałwii i rozmarynu, polej połową bulionu. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piecz ok 50 min. W czasie pieczenia polewaj pozostałym bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak