Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka i indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 50 dag
oliwa
kalarepa 50 dag
natka pietruszki 1 peczek
szczypiorek 1 peczek
marchew 4
rzeżucha
sól
pieprz
cukier
bulion warzywny 2 szt
gorszek mrożony ziellony 30 dag
soso pieceniowy jasny

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka i indyka

Warzywa oczyść i potni na małe kawałeczki, zioła i czosnek posiekaj.
Mięso pokrój w dużą kostkę i smaż na rozgrzanej oliwie razem z czosnkiem. Dodaj resztę warzyw, bulion i gotuj ok 20 min. Na 5 minut przed końce dodaj groszek. Potrawkę zagęść sosem i przypraw do smaku. Na końcu wsyp posiekane zioła.
Podawaj z plackami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak