Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z gęsi 1,5 kg
sól
pieprz
szlwia 1 pęczek
bazylia 1 peczek
rozmaryn
oliwa
cebula
oregano
czosnek
pomidory małe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gęś w pomidorach

Mięso oprósz solą i pieprzem. Szałwię, oregano, cebulę i czosnek posiekaj, następnie wszystko wymieszaj. Mieszanką posyp udka i wstaw do lodówki na godzinę.

Całość przełóż do brytfanny, podlej wodą i piecz ok 3 godzin w 200 stopniach.
Pomidory przesmaż na patelni, duś pod przykryciem ok 5 min, następnie dodaj posiekaną bazylię i dopraw do smaku pieprzem i solą.

Gotowe udka podawaj z pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 06.04.2011 18:45
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak