Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z gęsi 4
sól
pieprz
cebula biała 3
gruszki 4
kapusta włoska 1 główka
bulion drobiowy 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 1 lyżeczka
konfitura żurawinowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: udka z kapustą

Udka oprósz solą i pieprzem, ułóż w brytfance i podlej 2 szklankami wody. Piecz ok 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia udka polewaj sosem z brytfanny.
Obierz 2 cebule i na 20 min przed końcem pieczenia połóż na mięsie razem z gruszkami.

Kapustę poszatkuj a cebulę posiekaj. Upieczone udka i gruszki wyjmij. Gruszki przetnij wzdłuż i wydrąż środek. Sos z pieczenia wymieszaj cebulą, kapustą i bulionem. Gotuj ok 10 min i zagęść mąką wymieszaną z wodą. Przypraw do smaku.

Gotową kapustę oraz udka ułóż na półmisku, a gruszki napełnij konfiturą żurawinową i ułóż obok mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 14.06.2011 18:56
pycha
izapozdro 06.04.2011 18:46
aż mi ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak