Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchatek z kawą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 dag
jajko 9 szt
mąka 8 dag
cukier wanilinowy 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
dżem wiśniowy 1 szt
margaryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Puchatek z kawą

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijać.Ubite białka podzielić na dwie części.Do pierwszej części dodać wszystkie żółtka,mąkę,cukier waniliowy i proszek do pieczenia.Do drugiej części dodać mąkę ziemniaczaną,cukier waniliowy,i proszek do pieczenia.Powstały dwa ciasta:białe i żółte.Żółte ciasto wlewamy na spód i posypujemy naturalną,prawdziwą kawą(cienko).Następnie na przemian kładziemy ciasto białe i żółte.Wstawić do piekarnika piec około 35 minut w temperaturze 170 stopni.Upiec biszkopt z czterech jajek z dwoma łyżkami kawy.Masa:Utrzeć margarynę z dżemem wiśniowym,wyłożyć na placek,następnie przykryć upieczonym biszkoptem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 15.06.2011 07:39
ciekawy przepis
Iwona45 27.05.2011 07:53
fajne;]
Ania67 23.05.2011 11:32
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak