Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 jajka
cukier 10 dkg
skórka z pomarańczy 1,2 szt
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
orzechy 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: krem orzechowy

posiekane drobno orzechy zarumienić w piekarniku.Żelatynę zalac wodą by napęczniała i się rozpuściła. Białka ubić na sztywną pianę dodac po łyżce cukru i cukier waniliowy i delikatnie połączyć z żółtkami wymieszać z skórką startą i orzechami. Wyłożyć do salaterek i schłodzić przed podaniem można udekorować bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 31.03.2012 16:10
super
[email protected] 06.02.2012 00:10
fahny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak