Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili 1
czosnek 1 ząbek
cebula
papryka żółta
filet z indyka 50 dag
olej
sól
pieprz
pomidory w puszce
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny indyk

Chili i paprykę pokrój, czosnek i cebulę posiekaj.
Filet potni na kawałki i smaż na oleju, przypraw.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa zaszklij cebulę, czosnek i chili, dołóż paprykę i pomidory. Zagotuj, cały czas mieszając, dopraw solą i pieprzem, cukrem.
Sznycle ułóż po trzy jeden na drugim, przekładając je warzywami. Polej sosem i posyp tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak