Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbarowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 30 dkg
cukier 10 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cynamon
bita śmietana
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbarowy deser

żelatynę zalać i ostudzić by napęczniała. Rabarbar oczyścić i pokroic w kostkę zalac wodą z dodatkiem cukru i szczyptą cynamonu dodać rabarbar i gotować do miękkości dodać żelatynę i wymieszać. Przelać do salaterek i ostudzić gdy zgęstnieje przybrac bitą śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak