zupa rybna

zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    . .
  • ryba

    80 dag (słodkowodnych)
  • cebula

    2 szt.
  • pomidory

    . .
  • papryka żółta

    . .
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Około 50 dag ryby zalać wodą, dodać jedną oczyszczoną cebulę i liście laurowe. Pozostałe kawałki ryby oddzielone tak, by zostały cztery nieduże porcje odłożyć. Na małym ogniu, pod przykryciem ugotować prze około godzinę około dwa litry bulionu, który następnie przecedzić przez sito. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną drobno cebulę i papryki, obrane ze skórki pokrojone pomidory. Dusić do miękkości, a następnie zmiksować.
Rozdrobnione warzywa połączyć z bulionem rybnym, doprawić do smaku solą i papryką. Do zupy włożyć pozostałe kawałki ryb i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Po nalaniu zupy na talerze zadbać, by na każdym z nich znalazł się kawałek ryby.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

darek6

03.07.2010 12:24
swietne

Zośka1

03.07.2010 12:19
super na wigilie

brygida

16.06.2010 22:28
bardzo lubie, takie zupy!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat