Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiśniówka na pestkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 5 kg
cukier 1,5 kg
spirytus 2,5 l
wódka 2,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: wiśniówka na pestkach

Niedrylowane wiśnie wsypać do dużego słoika, przesypać na zmianę cukrem i wiśniami. Poczekać aż cukier się rozpuści ok 2tygodnie, przemieszać słoikiem co kilka dni. Zalać spirytusem. Odstawić na 4-5 tygodni. Zlać płyn znad owoców żeby nie był za mocny, dolać wodę. Wiśnie zalać wódką. Odstawić na kilka tygodni i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna 27.07.2023 08:53
Wiśniówka wychodzi super !
zuzanna_z 13.01.2012 12:17
fajne
Halusia 10.12.2011 03:05
och, och, och, jakie dobre
agnieszka214 01.04.2011 08:39
można spróbować
MAR3STA 31.03.2011 23:28
nie robiłam takiej, ale chętnie spróbuję;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak