Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony warzywny melanż

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 30 dkg
duża marchew 1 szt
seler 1/4
ziemniaki 2 szt
DUŻY POR 1 szt
sól
pieprz
rosół z kostki 3/4 szklanki
masło 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony warzywny melanż

Mięso płuczemy, kroimy w kosteczkę. Obieramy i płuczemy wszystkie warzywa. Marchew, ziemniaki, seler kroimy w kostkę a cukinię i pora w krążki. Masło rozgrzewamy na patelni, smazymi warzywa 6-8 minut. Warzywa rozsuwamy na boki patelni a na środku kładziemy mięso. Smazymy 3-4 minuty. Przekładamy wszystko do rondla, solimy, oprószamy pieprzem, zalewamy rosołem i dusimy przez 15 minut. Można tez przełozyć wszystko do naczynia żąroodpornego i zapies w piekarniku przez kwadrans. Przed podaniem posypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak