Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler
marchew 1
cebula
kostka rosołowa
sól
pieprz
masło 1 łyżki
śmietana 100 ml
makaron wstążki 20 dag
tymianek
grzyby leśne 30-40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: grzybowa z makaronem

Makaron ugotowac al dente lub inny w osolonym wrzątku, osączyc, marchew i seler umyc i obrac włożyc do garnka i zalac 2 litrami wody zagotowac, gotowac na małym ogniu około 15 minut grzyby oczyścic opłukac i pokroic na plasterki obsmażyc na maśle dodac do warzywnego wywaru zagotowac i dodac kostkę rosołowa ,sól i pieprz i opieczona cebule zupe zagotowac gotowac pod przekryciem na małym ogniu około 15 minut doprawic do smaku,i zaklepac śmietaną podawac z makaronem i posypac listkami tymianku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 10.04.2011 22:41
uwielbiam grzybową, zwłaszcza z leśnych grzybków;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak