Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy
woda
spirytus
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: orzechówka

orzechy gdy będą miękkie przepaławiamy na pół i zalewamy wodą wg ilości orzechów odstawiamy na 3 tyg co jakiś czas mieszamy po tym czasie zalewamy spirytusem odsączone orzechy i jeszcze odstawiamy na 2 tyg po tym czasie gdy orzechy puszczą soki mieszamy wszytko razem a orzechy wyrzucamy i dodajemy cukier przelewamy do butelek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata68
Beata68 11.06.2013 11:01
bardzo dobra na żołądek.
Stenka 04.09.2012 16:19
doskonała na niestrawność
Anna152 07.11.2011 07:26
ciekawa
annagebalska 12.05.2011 09:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak