Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w ziołach.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielonego 25 dag
jajko 1
warzywna przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula czerwona 1
margaryny 10 dag
woda
kostki rosołowej pół

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w ziołach.

Mięso mielone wymieszać z warzywną przyprawą, jajkiem i bułką tartą. Uformować kulki, obtoczyć w ziołach prowansalskich i włożyć na rozgrzaną margarynę. Smażyć z obu stron pod przykryciem. Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na patelkę, gdy cebula się podsmaży lekko podlać wodą, dodać pół kostki rosołowej i dusić pod przykryciem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.09.2012 10:57
lubię je
Grażyna13 27.03.2012 10:07
Pyszna wersja klopsów :)
kasienka23 02.11.2011 21:37
smaczne
artur7 30.03.2011 19:04
palce lizac
romanrafal
romanrafal 30.03.2011 15:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak