Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 ml
mandarynki 5 szt
migdały 3 łyżki
rodzynki 3 łyżki
miód 3 łyżki
wiórki kokosowe
cynamon
orzechy włoskie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jogurtowy

Sparz rodzynki. Jogurt mocno schłodź w lodówce. Orzechy i migdały zrumień na suchej patelni, je z rodzynkami, miodem i szczyptą cynamonu. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. W szklanych pucharkach układaj warstwami: cząstki mandarynek, warstwę jogurtu, bakalie w miodzie i ponownie jogurt. Wierzch udekoruj kawałkiem mandarynki, posyp wiórkami kokosowymi i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 03.01.2012 08:58
extra
Dorota59 07.07.2011 09:22
bardzo mi się podoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak