Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszon

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 30 dkg
cytryny 10 dkg
cukier 15 dkg
wino białe wytrawne 0,7 litra
kostki lodu

Przepis i sposób przygotowania na: kruszon

Pomarańcze obieramy i oczyszczamy z białej błonki i kroimy w cienkie półplasterki,posypujemy je cukrem i zostawiamy na 3 godziny.Cytryny obieramy i wyciskamy sok.Do wysokich szklanek rozkładamy pomarańcze,sok powstały z pomarańczy zalewamy winem i dodajemy sok z cytryny.Sok z winem rozlewamy do szklanek,uzupełniamy wodą sodową i wkładamy kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 29.03.2011 16:12
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak