Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki twarożki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
ser biały 25 dag
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 0,5 łyzeczki
sól do smaku
dżem 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki twarożki

Margarynę,mąkę i ser posiekać nożem,zagnieść ciasto i ochłodzić chwilę w lodówce.Następnie rozwałkować i pokroić na kwadraty lub prostokąty.Na każdym z nich położyć trochę dżemu lub konfitur.Uformować rożki i piec na złoty kolor.PO upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 12.05.2012 21:42
super
Angelika10 09.05.2012 21:27
pycha
Grazyna0211 09.03.2012 12:20
smaczne
Seba 23.02.2012 09:02
pycha
iknbozka 27.01.2012 09:27
mniam
romanrafal
romanrafal 23.11.2011 16:18
rewelka
Ania67 23.08.2011 07:49
świetne
Justyna Jussstiii 20.06.2011 11:16
super
alaaa 17.06.2011 16:13
smakują wyśmienicie
Marzena34 17.06.2011 08:58
pyszności
Kopiko1983 02.06.2011 06:30
Mniam, mniam...
barbara11561 11.05.2011 05:04
prosto,szybko i bardzo smacznie:):)
teresa18 17.04.2011 22:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak