Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy do spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
wino białe 1/2 szklanki
śmietana 200 ml
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy do spaghetti

Pieczarki pokrój na ćwiartki (jeśli są duże to na ósemki) i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj rozgnieciony czosnek, dopraw solą i pieprzem, wlej wino wrzuć natkę pietruszki. Duś, mieszając, na małym ogniu 10 minut. Zdejmij z ognia, wlej śmietankę i wymieszaj

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.03.2013 06:53
lubię taki sosik
ankaryba 12.09.2012 08:17
bardzo lubię :-)
rzenia15 08.11.2011 16:04
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak