Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z sucharków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt.
cukier 2,5 łyżki
cynamon
żółtko jajek 2 szt.
mleko 1 szklanka
margaryna 10 gram
zarodki pszenicy 2 łyżki
białko 2 szt.
sucharki 8 (pełnoziarniste)

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z sucharków

Płytkie żaroodporne naczynie cienko posmarować margaryną, ułożyć 4 sucharki, posypać kostkami jabłek, 2 łyżkami cukru i cynamonem i zarodkami pszenicy. Na wierzchu ułożyć pozostałe sucharki. Roztrzepać żółtka z mlekiem i polać suflet.
Z białek i cukru ubić pianę, posmarować suflet i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 08.08.2011 23:51
dobry
iza15 29.03.2011 18:51
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak