Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z farszem z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
pieczarki 15 dag
ser żółty 4 plastry
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
olej 6 łyżek
mąka 2 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z farszem z pieczarek

Udka opłukać. Każde naciąć wzdłuż z jednej strony, usunąć skórę, wyjąć kość. Oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do lodówki.
Pieczarki i dymkę drobno pokroić. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Farsz rozsmarować na mięsie. Na wierzchu ułożyć po plasterku sera. Mięso zwinąć, spiąć wykałaczką. Panierować w mące, jajku i tartej bułce. Podsmażyć na 3 łyżkach oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić 2 łyżkami wody i olejem. Piec około godziny minut w 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 14.04.2011 18:55
mniam
halina17 29.03.2011 13:28
smaczne udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak