Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
ananas z puszki 4 plastry
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
keczup pikantny 4 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z ananasem

Ananas osączyć. Mięso opłukać, oprószyć solą i pieprzem, posmarować sosem sojowym wymieszanym sokiem z cytryny, imbirem, keczupem oraz 2 łyżkami zalewy z ananasa i olejem. Odstawić na godzinę do lodówki.
Udka ułożyć na blasze. Podlać resztą marynaty wymieszanej z pozostałą zalewą z ananasa. Piec około godziny w 200*C. Pod koniec pieczenia mięso obłożyć pokrojonymi w kostkę owocami. Udka podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 09.05.2012 14:58
Wyśmienite
ilka_86 27.07.2011 08:49
mnie też się podoba:)
IlonaAlbertos 31.03.2011 15:29
Fajne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak