Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety rybne zapiekane z boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
cebula 15 dkg
mąka 7 dkg
śmietana 50 dkg
papryka 10 dkg
przecier pomidorowy 3 dkg
boczek 30 dkg
sól
papryka mielona
natka pietruszki
ziemniaki 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: filety rybne zapiekane z boczkiem

Połowę boczku kroimy i stapiamy,cebulę obieramy i kroimy w kostkę smażymy na boczku,posypujemy ją papryką i dodajemy pół szklanki gorącej wody i gotujemy aż woda prawie wyparuje,następnie dodajemy śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotowujemy.Filety dzielimy na porcje i solimy,wkładamy ją do gorącego sosu dodajemy pokrojoną paprykę i koncentrat pomidorowy i resztę boczku pokrojonego w paski.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy pół godziny.Ziemniaki obieramy i gotujemy podajemy w całości do ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 29.10.2011 14:13
coś ciekawego
Krystyna32 27.05.2011 07:22
super
Sylwia56
Sylwia56 06.04.2011 10:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak