Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola perłowa z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 150 g
keczup pikantny 2,5 łyżki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola perłowa z pieczarkami

Fasolę przebieramy , płuczemy dobrze i zagotować a potem pozostawić na 2 godziny. Następnie w tej samej wodzie co zostawiliśmy fasolkę to ją gotujemy , potem odcedzamy i odkładamy aby sobie przestygła , w miedzy czasie kiedy nam fasolka stygnie to pieczarki wypłukać i pokroić i usmażyć. Dodajemy przyprawy tymianek i estragon i chwilkę dusimy , jeszcze tylko łączymy pieczarki łączymy z fasolką , doprawiamy do smaku i polewamy keczupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.02.2013 10:22
bardzo dobra potrawa
Marzena34 19.11.2011 09:03
ciekawe danie
ElizaT 29.03.2011 22:41
z pieczarkami to dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak