Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z kluseczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
cebula 2
pomidory 2
papryka czerwona
papryka zielona
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z kluseczkami

Mięso pokrojone w kostkę nie za grubą smażymy na tłuszczu najlepiej na smalcu tłuszcz ma zostać a same mięso wyjąć , cebule pokroić i usmażyć na tym tłuszczu posypując papryką mieloną , dopiero pod koniec smażenia , bo jak wsypiemy na początku to cebula może być gorzkawa. Następnie wkładamy mięso wlewamy parę łyżek wody i dusimy 10 minut pod przykryciem . Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry i od razu pokroić w kosteczkę , paprykę tak samo. Te warzywa wkładamy do duszącego się mięsa , i dusimy dalej. Mieszamy od czasu do czasu , wlewamy wodę . Na sam koniec śmietane połączyć z mąką i dodać do mięsa i mieszamy aż sos zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia10 01.06.2012 08:35
mmm pycha
ElizaT 29.03.2011 22:42
łał a tego to nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak