Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bolek i lolek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z błękitka 300 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
marchewka 2 szt
jabłko 1 szt
śmietana 50 g
olej 100 g
mąka w/g uznania
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bolek i lolek

Filety opłukać,wyporcjować,śćiągnąć skórę ,osolić,jajko rozbić,rybę obtoczyć w mące ,jaju i tartej bułce ,uformować i usmażyć na oleju,marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce,wymieszać razem,dodać śmietanę i cukier,dokładnie wymieszać,rybę podawać na liściu sałaty z dodatkiem surówek i pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak