Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 200 g
masło 20 g
jajko 5 szt
cebula 15 g
seler 5 g
pietruszka 5 g
bułka 10 g
mąka ziemniaczana 3 g
ziele angielskie 3 ziarenka
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z dorsza

Seler ,pietruszkę obrać,opłukać,pokroić i gotować z zielem angielskim,dorsza opatroszonego i przygotowanego ,ugotować na wrzącym wywarze jarzynowym,oddzielić mięso od ośći ,bułkę namoczyć i odcisnąć ,ugotowane mięso i wyciśniętą bułkę oraz obraną cebulę zemleć,dodać mąkę ziemniaczaną,masło,jajka,wyrobić masę,formę wysmarować masłem,posypać bułką tartą ,wyłożć masę rybną,zapiec w piekarniku,podawać można na liściu sałaty z dodatkiem sosu pomidorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak