Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki gęsie w bekonie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki gęsie 3 szt
mleko(słodkie) 2 szklanki
bekon 12 plastrów
bulion 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki gęsie w bekonie

Wątróbki zamoczyć na noc w mleku.Podzielić każdą wątróbkę na cztery równe części,każdą część zawinąć dokładnie w plastry bekonu.Każdy kawałek spiąć wykałaczką.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,ale nie przykrywać.Zalać bulionem i wstawić na 20 minut do piekarnika,średnio nagrzanego.Nie solimy wątróbek,przejdą smakiem bekonu.Po ugotowaniu wyjąć patyczki i podawać z ryżem lub z piure ziemniaczanym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 30.06.2011 09:49
mniam
Ania67 29.03.2011 10:58
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak