Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/3
mąka pszenna 1/3
mąka ziemniaczna 1/3
jajko 1 szt
cebula 2 szt
boczek 0,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Ziemniaków musi być tyle samo co maki i mąki ziemniaczanej. Do całości dodajemy jajo i szybko zarabiamy. Urywamy po kawałku, formujemy wałek i ucinamy ukośne kawałki. Przekładamy do wrzącej osolonej wody i po wypłynięciu gotujemy przez ok. 2 min.
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy. Cebulkę kroimy w kostkę i przekładamy do lekko wytopionego boczku. Smażymy na złoty kolor.
Ugotowane kopytka odcedzamy i polewamy skwarkami z cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 14.10.2015 21:22
kopytka smakowite
adelajda 20.11.2013 15:41
najbardziej lubię z sosem pieczeniowym :)
Alex_M 03.11.2013 12:17
poproszę porcję na wynos :D mniam!
traktorek 06.04.2013 16:08
oj narobiłaś mi smaku
Wiesława1 18.07.2012 15:00
pycha
Wiesława1 18.07.2012 15:00
pycha
smile 19.06.2012 18:33
aż mam ochotę wypróbować;)
ewaa 03.06.2012 17:54
pyszne
iknkirke 03.03.2012 13:17
mniam
Olaa 29.03.2011 11:25
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak