Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryb wędzonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba wędzona 300 g
ziemniaki 400 g
cebula 200 g
smalec 30 g
śmietana 100 g
mąka 10 g
natka pietruszki 1 szt
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryb wędzonych

Ziemniaki ugotować w łupinach ,wystudzić,obrać i pokroić w plasterki,cebulę obrać,pokroić w plastry i podsmażyć na tłuszczu,ugotowane jajka na twardo obrać i pokroić na cząstki,rybę obrać ze skóry i ości,podzielić na małe kawałki,brytfankę wysmarować tłuszczem i ułożyć kolejno;ziemniaki,cebulę,rybę i jajka,pokryć warstwą ziemniaków,śmietanę rozmieszać z mąką,przyprawić solą i pieprzem,polać przygotowaną potrawę i wstawić do piekarnika ,zapieć około 30 min,gotową potrawę posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak